Fijat ne odustaje od rokova

Bez autora
Mar 20 2011

Fijatova investicija u Srbiji realizuje se utvrđenim tokom. Do kraja godine kreće proizvodnja novog modela vozila gde će biti uposleno 2.500 radnika, a planirano je da na čitavom projektu, uključujući i proizvodnju automobilskih komponenti, radi 4.500 do 5.000 ljudi. Predsednik Srbije je prilikom posete Fijatovoj fabrici video i buduće modele Fiat Group Automobiles (FGA), uključujući i novo vozilo segmenta LO koje će biti realizovano u varijantama sa pet sedišta u srpskoj fabrici u Kragujevcu, unutar joint venture-a, potpisanog 2008. godine između FGA-a i Vlade Republike Srbije. Novi model Fijatovog vozila visoke tehnologije proizvodiće se isključivo u Srbiji. Na sastanku je konstatovano da su rešeni svi tehnički problemi. U toku su pripreme za proizvodnju novih automobila, te će imena najznačajnijih kooperanata koji će biti locirani u krugu FAS ili u budućoj industrijskoj zoni u nekadašnjoj vojnoj kasarni u Grošnici, Vladi Srbije biti dostavljena najdalje za 10 dana.

Fijat ne odustaje od rokovaFijatova investicija u Srbiji realizuje se utvrđenim tokom, potvrdio je predsedniku Borisu Tadiću u subotu u Torinu generalni direktor te kompanije Serđo Markione.

Kako je saopšteno iz predsedničkog kabineta, do kraja godine kreće proizvodnja novog modela vozila gde će biti uposleno 2.500 radnika, a planirano je da na čitavom projektu, uključujući i proizvodnju automobilskih komponenti, radi 4.500 do 5.000 ljudi.

Predsednik Srbije je prilikom posete Fijatovoj fabrici video i buduće modele Fiat Group Automobiles (FGA), uključujući i novo vozilo segmenta LO koje će biti realizovano u varijantama sa pet sedišta u srpskoj fabrici u Kragujevcu, unutar joint venture-a, potpisanog 2008. godine između FGA-a i Vlade Republike Srbije. Novi model Fijatovog vozila visoke tehnologije proizvodiće se isključivo u Srbiji. Na sastanku je konstatovano da su rešeni svi tehnički problemi, navodi se u saopštenju.

I Aleksandar Ljubić, predstavnik Vlade Srbije u Upravnom odboru kompanije Fijat automobili Srbija potvrdio je našem listu da su u toku pripreme za proizvodnju novih automobila, te da će imena najznačajnijih kooperanata koji će biti locirani u krugu FAS ili u budućoj industrijskoj zoni u nekadašnjoj vojnoj kasarni u Grošnici, Vladi Srbije biti dostavljena najdalje za 10 dana.

Već sada je poznato da će među njima biti i italijanska firma Manjeti Mareli i multinacionalna kompanija Džonson kontrol. Fijat će, kaže Ljubić, svoje dobavljače imati i u drugim delovima Srbije, kao što je Dajtek u Nišu na primer.

Tokom naredne nedelje, inače, u FAS-u će biti obustavljena proizvodnja „punta“ i potom izmeštene proizvodne linije i montažna traka na kojoj je sklapan taj model. Početkom narednog meseca počeće da stiže savremena oprema za proizvodnju novih modela, a fabrika će biti gotova krajem novembra. Dva nova tipa automobila svetskoj javnosti biće predstavljeni na sajmovima u Detroitu i Ženevi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik